Jdi na obsah Jdi na menu
 


Napište nám

6. 9. 2010

      SDĚLTE NÁM VÁŠ NÁZOR,DOTAZ NEBO STÍŽNOST

Pokud máte nějaké podněty nebo stížnosti,co se týká našeho domu,tak je můžete vkládat do komentáře  nebo je posílat na E-mail: vyborspolecenstvi@email.cz

Vše bude projednáno výborem společenství vlastníků.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vykradený sklep

(Decina, 1. 6. 2012 12:43)

Pravděpodobně v průběhu měsíce května nám byl vykraden sklep. Vzhledem k tomu, že zámek na vstupních dveřích do sklepů nebyl poškozen, se bohužel DOMNÍVÁME, že tak neučinil nikdo "z venčí".

Možná by opravdu nebylo od věci zvážit nainstalování bezpečnostních kamer.

Hezký zbytek dne

Re: Vykradený sklep

(Roman Kaháček, 1. 6. 2012 13:20)

Dobrý den
Sklepy byly vykradeny někdy kolem 11-12.5.2012.
Hlásil mě to pan Strach v Sobotu ráno 12.5.2012.
Není pravda že nebyl poškozen zámek.Byl vypáčen a v průběhu tohoto týdne byla provedena oprava.
Vzhledem k tomu,že u vypáčených místností u výtahu v 1063 a 1064 nebyla dotyčnými lidmi zjištěna žádná škoda,Polici nevolaly.
Doporučuji kontrolovat si sklípek častěji a důsledně zamykat dům.Úmyslně zdůrazňuji zamykat,neboť je problém že dveře třeba nezaklapnou,a i když tak bez zamčení jdou velice snadno otevřít a to jaké koly dveře.

Roman Kaháček

Re: Re: Vykradený sklep

(Decina, 1. 6. 2012 15:07)

Dobrý den,

děkuji moc za odpověď a informace. Jsme velmi rádi, že naše domněnka se nepotvrdila.
Informace o vykradených sklepech se neobjevila ani zde na webových stránkách, ani na společné vchodové nástěnce.

Zvažuje se tedy instalace bezpečnostních kamer v domě, tak jak jsem se dočetla ve sdělení věnovaném vandalismu ve vedlejším vchodě?

K problémům s hlavními vchodovými dveřmi se vyjadřovat nechceme, neboť jak jsme si všimli, tento problém se tady již řeší, bohužel však zatím bezvýsledně. Toto, prosím, neberte jako kritiku výboru, ale firmy, která dveře instalovala.







Re: Re: Re: Vykradený sklep

(Roman Kaháček, 1. 6. 2012 15:30)

S kamerovým systémem je problém.Obávám se že bychom narazily na legislativu.Mám dojem že je potřeba 100% souhlas vlastníků a nejsem si jist jestli to stačí.Může se dát návrh na shromáždění vlastníků,které se bude konat někdy na podzim tohoto roku.Já osobně to považuji za velký zásah do soukromí ale to je můj osobní názor.V 1066 se to zvažuje vzhledem k neustálému ničení výtahu a lina ve spol.prostorách.Škoda přesáhla částku 11000kč.To zaplatíme všichni.Momentálně to řeší PČR.
Dokud se někteří lidé nezačnou chovat v domě jako k vlastnímu majetku tak žádné kamery nepomohou.To že někdo tipne o nové lino nedopalek,nebo spálí a propálí zařízení výtahu,je pro mě nepochopitelné, viz schodiště 4.-5.patro 1066 a i výtah v tomto domě.
O nedopalcích na tomto schodišti ani raději nemluvě.Nikdo nic neviděl,nikdo nic neví.Jak to řešit? Kamery? tak v lepším případě kameru zakryje a v horším ji zničí.Další náklady na opravu!
Má to smysl??????
To je zatím vše co se k tomu dá dodat.
Roman Kaháček

vchodové dveře č.1066

(Marcela Rajmová, 15. 12. 2011 14:15)

Dobrý den,

stale nevím(e) kdy se opraví vchodové dveře ?
Děkuji Rajmová

Re: vchodové dveře č.1066

(Kaháček, 15. 12. 2011 14:55)

Dobrý den
Technici s PKS na nich zrovna pracují.Odpoledne to půjdu přebrat,podám informaci.
Kaháček

Re: vchodové dveře č.1066

(Kaháček, 15. 12. 2011 16:22)

Tak dveře byly opraveny a seřízeny.Při mé kontrole šli jak otevřít tak zavřít bez problému,takže jdou zamknout a zaklapnout.
Jiný problém nastává s tím,že brano nedokáže dveře do klapnout tak aby zapadl zámek.Je to způsobeno tím,že mezi dveřmi vzniká vákum a není dostatek vzduchu k tomu aby dveře zavřely.Pokud zůstanou vnitřní dveře otevřeny,tak dveře perfektně dovřou.Tento problém bude ještě řešen ale zatím budeme zkoušet různé varianty.
Zámky dveří byly seřízeny ve všech vchodech s ohledem na těsnění tak aby zase dveřmi příliš neprotahovalo,osobně jsem si jednotlivé dveře přebral a odzkoušel funkčnost.
V 1063 bylo opraveno brano.
Kaháček

Re: Re: vchodové dveře č.1066

(Šmolová, 18. 12. 2011 11:40)

Dobrý den,
chtěla bych podotknout že nám nepříjde že by dveře šli normálně otevřít.. stále si myslím že by dveře měli jít odemknout lehčeji a jednou rukou... což prostě stále nejde... když máme v ruce nákup nebo malé dítě (které prostě nebudu pokládat na studenou dlažbu) tak dveře prostě neodemknu a nalamuji si stále víc klíč (a to nejsme jediní kdo má zohybané a skoro nalomené klíče)
píšete že zámky dveří byly seřízeny ve všech vchodech s ohledem na těsnění tak aby zase dveřmi příliš neprotahovalo,osobně si myslím že je lepší aby se dveře dovíraly a zamezil se tím tak přístup cízích lidí do baráku než aby za dveřmi příliš neprotahovalo..

Re: vchodové dveře č.1066

(Kaháček, 18. 12. 2011 14:24)

Prosím čtěte pozorněji.
Dveře nedovírají při zavírání.To nemá s těsněním nic společného.Opakuji znovu,pokud to někdo nepochopí,tak už nevím jak to vysvětlit.
Když zůstanou vnitřní dveře zavřeny,tak dojde při zavírání k podtlaku a dveře nedovřou.Přiznávám že to není ideální stav ale snažíme se to řešit a zkoušíme různé varianty v 1067 a 1068.Zatím ovšem na sto procent řešení nemáme.Pro zatím stačí aby každý kdo jde ven za sebou dveře zkontroloval,ostatně když jdete z bytu tak si taky zabouchnete a neodejdete jen tak aniž by jste měly jistotu že máte zavřeno,nebo snad ano?
Než jsem začal odepisovat na vaší zprávu,šel jsem se podívat na dveře u vás v 1063 a mohu zodpovědně říci,že jsem dveře otevřel jednou rukou,v druhé jsem měl tašku,klíč jsem neohnul a ani jsem nemusel požít sílu.Prosím uvědomte si také,že při odemykání na dveře působí proti vám síla samozavírače,který pře tím u vás nefungoval protože ho někdo zničil.
Dle techniků z PKS se někdy musí ubrat těsnění a pak teprve dveře jdou otevírat.To ale není tento případ.To zas nese za sebou protahování kvůli netěsnosti.
Podle mě jdou dveře otevřít dobře!Odzkoušel jsem to osobně právě nyní.
Ohledně nedovírání,zkuste si sami:
Nechte otevřené vnitřní dveře,otevřete dveře ven a pak je pusťte.Dveře zaklapnou a budou zajištěny.Pak vnitřní dveře zavřete a zkuste znovu.
Nyní snad pochopíte co musíme řešit a také že to není jednoduché.Pakli že máte nějaký nápad dejte vědět,budeme rádi a budeme se těšit.

vchodové dveře

(Šmolová, 9. 12. 2011 20:10)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat také na vchodové dveře a to u vchodu č.1063 - jdou velice ztěžka odemknout.. (máme od toho celá rodina zničené klíče) a následně nejdou pořádně zavřít - musí se s nimi párkrát bouchnout a ikdyž to někdy vypadá že to je zavřené tak není- musí se to pořádně zkontrolovat a to ne každý dělá - takže máme skoro pořád vchod otevřený a může se zde pohybovat kdo chce.. a ty druhé dveře jdou prozměnu otevírat ztěžka.. šlo by s tím něco udělat ? Děkuji Šmolová

dlažba a vchodové dveře

(Bárta, 15. 11. 2011 15:46)

Dobrý den,
paní Rajmová, zítra, t.j.16.11. odpoledne.
Stanislav Bárta

dlažba a vchodové dveře

(Rajmová, 15. 11. 2011 13:33)

Dobrý den pane Bárto,
prosím na odpověď na mé dotazy ohledně opravy dlažby a hlavně vchodových dveří 1066.

Děkuji Rajmová

Vchodové dveře

(Tobišková, 14. 11. 2011 15:56)

Dobrý den,
nenašla jsem zde odpověd na dotaz paní Rajmové, proč ve vchodu 1066 již několik měsíců nefungují vchodové dveře!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Již několikrát jsme tento problém hlásili, ale asi zbytečně. Nechápu, proč je takový problém nechat dveře opravit, když jsou ještě v záruce.
Děkuji Tobišková

dlažba

(Kaháček, 7. 11. 2011 16:43)

Dobrý den
Ohledně dlažby a dveří odpoví asi nejlépe pan Bárta,který zařizuje reklamace u firmy.
Ohledně světel na schodišti.Ve druhém patře u bytu pana Janoty bylo trvale sepnuté tlačítko osvětlení schodiště.To způsobí že nejde celé schodiště.Po uvolnění tlačítka osvětlení normálně svítilo.Alespoň než jsem odešel fungovalo vše normálně.Opraveno dnes někdy v poledne.
Je s podivem,že to nesvítí čtyři dny a nikdo nic neřekne.V domě bydlí pan Janota a je členem výboru,tomu můžete závady na osvětlení také hlásit.Není problém to zprovoznit.

dlažba

(Rajmová, 7. 11. 2011 15:53)

Dobrý den,
chci se zeptat kdy se bude opravovat uvolněná dlažba na balkoně?
A kdy se opraví dovírání vchodových dveří v 1066? V prostoru mezi dveřmi byl v noci nějaký feťák a protože chodíme venčit psa, mám pak strach jít do domu.
Jak je možné, že nejdou zavřít nové dveře ???
A ještě mám dotaz proč ve vchodu 1066 v noci nesvítí světla (už asi 4 dny) ?

Děkuji
Marcela Rajmová




reklamace

(Kaháček, 26. 5. 2011 13:46)

Dobrý den
Poškozená okna byla reklamována, o dalším vývoji situace se dozvím na schůzi výboru,bude dáno do zápisu.
Co se týče vyúčtování tak se budete muset obrátit na SBD Stavbař,které ho připravuje a vyhotovuje na základě mandátní smlouvy.Jestli že něco nesedí reklamujte u nich.Zrovna tak oni vyhotoví opravné vyúčtování pakliže zjistí že došlo k chybné kalkulaci.
S pozdravem Roman Kaháček

dlažba

(Kaháček, 26. 5. 2011 13:39)

Dlažba byla reklamována panem Bártou.
Okapy jsou v jednání a s jejich realizací se počítá.
Roman Kaháček

reklamace

(Tobišková, 26. 5. 2011 13:30)

Dobrý den,
opět se ptám, kdy bude vyřízena reklamace poškozených oken.
A kdy dostanu opravené vyúčtování. Také bych ráda upozornila ostatní nájemníky, aby si vyúčtování přepočítali. Některé částky nesouhlasí a to nejen v mém vyúčtování, ale i u paní Fatkové.
Děkuji Tobišková

dlažba

(Rajmová, 12. 5. 2011 10:36)

Dobrý den,
je možné ještě reklamovat dlažbu na balkoně ? Zřejmě se uvolnila dlaždiška a při došlapu je to i slyšet.

A jetě se chci zeptat na opravu střechy. Při dešti nám teče voda po fasádě a i přes zasklení lodžie se dostane až na podlaku lodžie. Budou se dělat okapy ? A pokud ano, kdy?

Děkuji
M.Rajmová 1066 ( poslední patro)

RE:?

(Stanislav Bárta, 25. 2. 2011 13:30)

Všimněte si, když otevřete okno a podíváte se nahoru, uvidíte na rámu okna přerušené těsnění v šířce asi 15 cm. To je daň na požadavek hygieniků na dostatečnou výměnu vzduchu v místnosti. Samozřejmě že touto škvírou proudí vzduch v celé spáře mezi rámem a křídlem. Někomu se zdá, že táhne na bocích okna, jinému na spodku okna. Tím, že se zateplilo, je nejslabším článkem obálky našeho domu právě okno. Tohle proudění vzduchu bylo i před zateplením, teď je to však více subjektivně "cítit", stěna je teplá, okno chladné. Nejvíce se to projeví tam, kde jsou zavřené všechny radiátory a nestačí ani teplo od sousedů.
Bárta