Jdi na obsah Jdi na menu
 


STAVEBNÍ ÚPRAVY PROVÁDĚNÉ VLASTNÍKEM

26. 3. 2016

Vážení vlastníci, nájemníci

Pokud se rozhodnete pro stavební úpravy, nebo rekonstrukci svého bytu, měli byste dodržet několik základních pravidel a je jedno, zda budete práce provádět svépomocí, nebo je zadáte firmě. Nejprve je nutné oznámit váš záměr výboru SVJ a popsat rozsah úprav, zejména s přihlédnutím k takovým úpravám, kdy se zasahuje do společných rozvodů kanalizace, plynu, vzduchotechniky a slaboproudu. Rovněž je nutné oznámit jakékoliv změny dispozic příček a rozsah bourání.

Je vhodné vyvěsit na nástěnce termín zahájení a ukončení prací a bezpodmínečně dodržovat omezení hlučných prací tak, jak je vyžadováno zákonem. Dále je potřebné vědět, že i za materiál dočasně uložený na venkovním prostranství, může ÚMČ Praha 17 požadovat poplatek za zábor.

Není přípustné skladovat na chodbách vybouraný i nový materiál, starý nábytek a spotřebiče. Vše musí být ze společných prostor na konci každého dne odstraněno.  Majitel bytu musí také zajistit, aby byly každý den řádně uklizeny společné prostory včetně výtahů, venkovních schodů a chodník.

            Starý nábytek a nepotřebné zařízení bytu nelze v žádném případě vyhodit k popelnicím, každý majitel, či nájemník musí tyto věci zlikvidovat na vlastní náklady.

            Věříme, že dodržením těchto pokynů přispějete k bezproblémovému průběhu rekonstrukce, stížnostem sousedů a problémům se státní správou.

 

 

V Praze 03/2016                                                                   Výbor SVJ

                                                        Nevanova 1063 - 1068

                                                                                                                                  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář